Na exhibícii v Bratislave si Cibulková podala Wozniacku

21.11.2011 Bratislava

Sprava: Tenistky Dominika Cibulková a Caroline Wozniacki počas tenisovej exhibície Tennis Classic. Bratislava, 21. november 2011. Foto: SITA/Jozef Jakubčo Pozrite si aj:

Obrazom: Cibulková s Wozniackou šantili na kurte
 
BRATISLAVA 21. novembra (WEBNOVINY) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková v pondelok zdolala svetovú jednotku ženského rebríčka Dánku Caroline Wozniacku.

Podarilo sa jej to na centrálnom kurte Sibamac arény Národného tenisového centra v Bratislave v rámci 4. ročníka exhibície Tennis Classic. Dvadsaťdvaročná Slovenka zvíťazila nad o rok mladšou súperkou za 81 minút 6:4, 2:6 a 10:3 v zápasovom tajbrejku.

Konečnú tohtoročnú bilanciu s touto súperkou tak upravila na 3:1 vo svoj prospech, keď v tejto sezóne prehrala s dánskou hráčkou iba na úvodnom grandslamovom podujatí Australian Open. Na turnaji v Sydney, v slávnom Wimbledone a napokon aj v Bratislave odchádzala z kurtu ako víťazka.



Hráčkam pomohli aj diváci z hľadiska

Caroline Wozniacka si po prehratom prvom sete, v ktorom jej nepomohla ani medzihra s osvetlením nad kurtom, zavolala na pomoc svojho otca a trénera Piotra. Ten len v poľštine poznamenal, že nie jeho dcéra je svetovou jednotkou, ale on ako otec je jednotka. Obe tenistky sa následne občerstvili pohárom šampanského od jedného z divákov.

V druhej časti si Dánka prizvala na pomoc aj chlapca z hľadiska a ona sama sa z pozície empirového rozhodcu prizerala, ako jej náhradník získal dva fiftíny. Okrem toho spolu so slovenskou súperkou parodovali niekoľko mužských a ženských tenisových hviezd od Rafaela Nadala cez Mariu Šarapovovú až po Serenu Williamsovú. Set ukončil "náhradník" Dominiky Cibulkovej, ktorým bol jeden zo zberačov loptičiek, neúspešným prechodom k sieti.

V zápasovom tajbrejku "dominovala" Dominika Cibulková, keď odpor Wozniackej zlomil definitívne tesný out pri siedmej loptičke za stavu 5:1 pre Slovenku. Svetová osemnástka aj napriek príliš dlhej loptičke napokon využila druhý zo šiestich ponúknutých mečbalov.

Výsledok - dvojhra:
Dominika Cibulková (SR) - Caroline Wozniacka (Dán.) 6:4, 2:6, 10:3 (zápasový tajbrejk) za 81 minút
 

Vyberte región